22 Ağustos 2012 Çarşamba

Menegiç Kahavesi





MENENGİÇ KAHVESİNİ TANIYALIM

Severek içtiğim bu kahvenin özelliklerinden ve faydalarından bahsetikten sonra şiddetle içmenizi tavsiye edeceğim. Tadı damağınızda kalacak bir lezzet. Denemeyen varsa mutlaka denesin!

Türkiye'nin Güneydoğu Anadolu, Doğu Anadolu ve Akdeniz bölgeleri'nin kırsal kesimlerinde yetişir.Menengiç yörelere göre çitlenbik, çedene, çıtlık, çitemik, bıttım farklı isimlerle anılır. Meyveleri ya çerez ya da böreklerde iç malzemesi olarak tüketilir. Ayrıca meyvelerinden kahve, yağından sabun(bıttım sabunu) yapılır.
Menengic kahvesi bu agacın meyvesinden üretilmektedir.Menengiç kahvesi ya da Çedene kahvesi özellikle Elazığ ve çevresinde içilen bir içecek. Önceden belirtmek gerekli ki, kahve adını alsa da, aslında bu kahve yemişinden yapılan bir içecek değil.

Menengic Kavesinin içinde kimyasal madde yoktur %100 doğaldır.


GELELİM MENENGİÇ KAHVESİNİN FAYDALARINA

Öksürügü Keser
Balgam Söktürür
Nefes Açıcıdır
Nefes Darlığına İyi Gelir
Antiseptik Özelliği vardır
Göğsü Yumuşatır
Solunum Yollarına faydası vardır
Ayak terlemelerini önler
Yaraları tedavi eder
Böbrek kumlarının dökülmesine yardımcı olur
Ses tellerine iyi gelir
Mide ağrılarını dindirir

GELELİM MENENGİÇ KAHVESİNİN HAZIRLANIŞINA

Cezveye her fincan için iki çay kaşığı kahve, istege göre şeker ilave edilip kısık ateşte bi iki taşım kaynatılır.
Bir süre bekledikten sonra servis yapılabilir.

ondan sonra afiyet olsun efendim...



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder