22 Ağustos 2012 Çarşamba

Civanperçemi

CİVANPERÇEMİ BİTKİSİ




CİVANPERÇEMİ BİTKİSİ

ok yıllık ve otsu bir bitkidir. Mavimtrak renkli bir uçucu yağ taşır. Bu uçucu yağda azulen, limonen, sineol, borneol, pinenler, seskiterenler vardır. Bitki çayırlarda, dar tarla yollarında, yol kıyılarında ve tahıl tarlalarının kenarlarında kümeler halinde yetişir. Güneşli havalarda çevresine aromalı keskin bir koku yayar. Aslında çiçekleri, güneşin en etkili olduğu saatlerde toplamak gerekir, çünkü o sıralarda eterli yağları ve şifalı gücü doruk noktasında olur.

Ünlü herbalist Kneipp, bir yazısında şöyle diyor :

"Arada bir civanperçemi çayı içmiş olsalar, kadınlar pek çok problemle hiç karşılaşmazlardı! ''

Civanperçemi oturma banyoları da sağlık için çok yararlıdır. Kol ve bacaklardaki sinir iltihaplanmalarında, civanperçemi katkısıyla yapılacak kol ve bacak banyoları çok rahatlatıcıdır. Fakat, bitki öğle güneşinde toplanmalıdır. Bu tür banyolar özellikle ilk alındığında yararlı olurlar ve tüm ağrılar diner.

Dr. Lutze, civanperçemini şu hastalıklara öneriyor:

Kanın kafaya sancılı biçimde basıncı 

Baş dönmesi 

Bulantı 

Göz sulanması eşliğindeki göz rahatsızlıkları 

Göz sancıları 

Burun kanaması 

Hava şartlarından kaynaklanan migren krizi 

Düzenli olarak içilen bitki çayı ile migren tümüyle iyileşebilir. Eski bitki kitaplarında civanperçemi, tüm hastalıkların ilacı olarak nitelendirilmektedir. Bedeni temizleyici etkisi sayesinde, yıllar boyu yer etmiş hastalıkları bedenimizden dışarı atabiliriz. Önemli olan, denemektir! Civanperçeminin en iyi biçimde ve doğrudan kemik iliğini etkilediğini ve orada kan üretimini düzene soktuğunu özellikle belirtmek gerekir. Bu gücü sayesinde bitki, kemik iliği hastalıklarında, çay kürleri, banyolar ve tentür kullanımı yolu ile yardımcı olabilir. Civanperçemi, akciğer kanamalarının durdurulmasında etkilidir ve eğir kökü ile birlikte kullanıldığında akciğer kanserini iyileştirebilir. Eğir kökü gün boyunca çiğnenir ve civanperçemi çayı, sabah ve akşam olmak üzere günde 2 bardak yudumlanarak yavaş yavaş içilir. Mide kanamalarında ve basur (hemoroid) kanamalarında olduğu kadar, mide basıncı ve mide yanmalarına karşı bitki çayı çok kısa sürede başarı sağlar. Soğuk algınlıklarında, sırt veya romatizma ağrılarında bitki çayı elden geldiğince sıcak olarak içilmelidir. Bitki çayı böbreklerin düzenli çalışmasını sağlar, iştahsızlığı giderir, gazları ve mide kramplarını, karaciğer düzensizliklerini, mide ve bağırsak kanalı iltihaplarını iyileştirmeye yardım eder ve bağırsak beze çalışmalarını düzenleyerek, dışkılamayı kolaylaştırır. Kan dolaşımına ve damar kramplarına karşı çok etkili olduğu için bitki çayını koroner yetmezliğinde de hararetle önermek gerekir. Rahatsız edici vajinal kaşıntılar, bitkinin kaynama suyu ile yapılan yıkama ve oturma banyoları sayesinde yok olur. Civanperçemi çiçeklerinden, basura karşı çok etkili bir merhem hazırlanabilir.

YARARLARI VE ZARARLARI


Bağırsaklardaki gazı gidermeye yardımcıdır Civan perçem’i 
•        Civan perçemi ‘ nin tansiyon düşürücü özelliği de bulunmaktadır. 
•        Sindirimin kolaylaşmasını sağlar civan perçem’i 
•        Civanperçemi yara iyileştiriciye sahip bir bitkidir.
 •        Hemoroit problemi olanlarında kullanması gereken bir bitkidir Civanperçemi. 
•        Civanperçemi regl sancılarına da iyi gelir. 
•        Civanperçemi iyi bir idrar söktürücüdür.

ZARARLARI :

Genel olarak tavsiye edilen ölçüleri kullandığınız zaman herhangi bir yan etki yapmaz. Bazı insanlarda alerjiye sebep olabilir. Vücutta deri döküntüsüne sebep olabilir. Alerjiler kokusu, suyu, çayına karşı olabildiği gibi aynı zamanda bitkiyle direkt temasla da olabilir.





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder